Over Mij..MarieQi-YogaQi

MarieQi- Shiatsu/Relax Massage

Ik heb de 1 jarige "HBO Shiatsu Basis Massage Opleiding" en de 2 jarige "HBO Shiatsu Massage "Therapie" Opleiding behaald in 2005 bij de Academie Qing-Bai / Shu Ha Ri.. De basis voor Accupunctuur met de Wijsheden van de Traditionele Chinese Geneeskunde. 

De Massages geef ik in Haren kijk bij Contact & Gegevens. En is op afspraak zie de Afspraak mogelijkheden. De Massages duren 60 minuten lees hieronder er meer over..

Lees de Algemene voorwaarden goed van MarieQi!! 

Wat is Qi ook wel Chi is een fundamenteel concept uit de Chinese cultuur,doorgaans gedefineerd als Adem,Levenskracht,Vitale Energie of Spirituele Energie dat deel uitmaakt van alles dat bestaat..


Shiatsu Massage

Shiatsu Massage
Shiatsu Massage

"Shiatsu" is een vorm van Massage waarbij druk wordt uitgeoefend op het "Energetisch systeem van de Orgaan-Meridianen" en de bijbehorende "Acupunctuur punten" met de duimen en de handpalmen. Dit bevordert de vrije stroom van Qi,Bloed,Lichaamsvloeistoffen en Emoties. Ook doormiddel van een Cupping behandeling of Moxa therapie.

Het doel van Shiatsu is om de Gezondheid te behouden en of te verbeteren,om ziekte te voorkomen en om de natuurlijke regeneratieve krachten en immuniteitssysteem van het Lichaam te verbeteren. Enerzijds kan Shiatsu Massage een sterke preventieve werking hebben en is het zeer Ontspannend en Weldadig te ondergaan. Hierbij mag er dun zittende kleding worden gedragen. Een Shiatsu Massage/behandeling duurt 60 minuten. De Shiatsu Massages geef ik op mijn 100% katoenen Shiatsu mat.


Relax Massage

Relax Massage
Relax Massage

Relax Massage”
is op Spierniveau met Massage Olie en de bijbehorende Acupunctuur punten. Massage/Aanraking maakt je bewust van je eigen Lichaam en zijn Zelf genezend proces. Heerlijk voor Ontspanning en even een Relax moment voor jezelf...Of om cadeau te geven! Hierbij zal de kleding uitgaan de onderbroek blijft altijd aan! Ook deze Massage/Behandeling duurt 60 minuten,de beste tijd om een Massage/Behandeling te ondergaan.. Een Relax Massage geef ik op mijn Massagetafel. Voor extra Weldaad e.v.t met "Etherische Olie" op basis van Amandel Massage Olie.

Kijk voor de Prijzen,Afspraak Mogelijkheden & het Contact Formulier op de Pagina MarieQi-Massage. Via het knopje hieronder..

YogaQi- Yoga Flow

29jaar heb ik een Hart voor Yoga. Waarvan ik nu 10 jaar met Liefde en Passie les geef. Sport en beweging is als een leidraad door mijn leven geweven.. Vanaf mijn 3e zat ik op "Ballet" en "Gym" bij S.S.S / "Sport Spant Spieren" Vanaf ongeveer mijn 9e tot mijn 18e jaar "Jazz Ballet" en "Turnen" dit was voor beide ook in de Selectie.

Na deze twee Passies kwam ik op mijn 19e bij Sportscholen te werken bij "Springs" 4 jaar en bij "Fitness First,Health City en Basic Fit" 12 jaar in vaste dienst tot mijn 41e jaar. In beide Sportscholen heb ik ontzettend veel Groepslessen gevolgd en Yoga pakte mijn hart al snel en voelde als een verlengstuk voor Turnen en Jazzballet voor mij daarna kwam "Body Balance van Les Mills" als aandachtspunt bij Fitness First. En hier heb ik de Opleiding als "Instructrice Body Balance" behaald. En met veel Liefde en Passie geef ik "Body Balance" en "Freelance Yoga" in verschillende Sportscholen.. Daarnaast vele soorten Yoga Cursussen gevolgd buiten de Sportscholen..en deze sfeer van Yoga past mij ook erg goed.
Ik geef mijn eigen Yoga lessen “YogaQi Yoga-Fow” @Studio Rivierenhof en @Bamboo Lodge


Yin & Yang

Mijn Yoga stijl "YogaQi-Yoga-Flow” is een Actieve vorm van Yoga maar ook Passief..
Yin & Yang
We activeren de gehele Qi van Lichaam & Geest. 

Mijn YogaQi lessen zijn heel Variërend en af en toe geef ik een  Yogales waar de Aandacht is gericht op een bepaald deel/onderwerp..

We beginnen de YogaQi les met een korte Concentratie/Ontspanning "Dharana" om tot jezelf te komen..en alles even los te laten van de dag..evt volgend met een Tai Qi Ademhalingsoefening.

We beoefenen Series van Asana's/Poses/Houdingen in een Flow. Zoals bekend de Zonnegroet "Surya Namaskar" in vele verschillende series.

We beoefenen Series voor de Rug, Buik, Kracht, Lenigheid, Balans en Uithoudingsvermogen en eindigen de les met een Meditatie/Relaxatie "Dhyana". Om tot jezelf en in (diepe) Ontspanning te komen en om alle Spanning te laten gaan..

Ook richt ik de aandacht aan Statische Houdingen/Asana's om een Asana te verdiepen en extra aandacht te geven. Samen met de 6 Makko Ho Stretchers. De Ademhaling is essentieel "Pranayama"

YogaQi- Yoga en Chinese geneeskunde de 5 Elementen leer liggen erg dicht bij elkaar en zijn in elkaar geweven en breng ik in mijn les mijn kennis samen.
We oefenen..

-Yoga Asana’s en de Zonnegroet.
-Makko Ho Stretchers..een 6 reeks Meridiaanopeningen die deel uitmaken van het Shiatsu-gezondheidssysteem.
-Tai Qi.. Ademhalingsoefeningen.
-Qi Gong: Statische Houding of Bewegingen die een Orgaan en zijn Meridiaan activeerd samen met een Ademhalingsoefening.
-Do-in Meridiaan Zelfmassage,het kloppen en zelf actieveren van een Orgaan Meridiaan..

Nieuwsgierig? 
Doe gauw mee en ervaar mijn YogaQi stijl.. fijn voor iedereen.. Jong en Oud!! 


3 legged Bridge Pose..
3 legged Bridge Pose..

Kijk voor de Prijzen & het Contact Formulier op de Pagina YogaQi-Yoga. Via het knopje hieronder..